Kinderombudsman

Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdhulp. Rotterdam heeft daarom vanaf die datum (als eerste gemeente in Nederland) gekozen voor een eigen gemeentelijke kinderombudsman.

Later hebben Albrandswaard, Capelle aan den IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel,. Nissewaard en Vlaardingen ook een eigen kinderombudsman benoemd.

Sinds 1 maart 2018 vervult Stans Goudsmit als plaatsvervangend ombudsman ook de functie van kinderombudsman. Kinderen, jongeren, ouders en professionals die niet tevreden zijn over jeugdhulp of onderwijs kunnen bij de kinderombudsman terecht.

De kinderombudsman behandelt vragen en klachten over de gemeente én over aanbieders op het terrein van jeugdhulp en onderwijs. De kinderrechten van het Internationaal verdrag voor de Rechten van het Kind zijn het uitgangspunt voor de aanpak van de kinderombudsman.

Meer informatie over het werk van de kinderombudsman vindt u hier.

U kunt uw klacht of vraag indienen op de website van de kinderombudsman of bellen naar 0800 2345111 (werkdagen van 9-16u, gratis). Op de site vindt u ook meer informatie over de gemeentelijke kinderombudsman. Klik hiervoor op het logo hieronder.

Logo kinderombudsman Rotterdam

Bewaren

Klacht over de gemeente?

Lees eerst de toelichting

Ja
Nee

Heeft u al bij de gemeente geklaagd?

Ja
Nee

De ombudsman kan uw klacht niet behandelen

Toelichting

Heeft u een reactie ontvangen en bent u ontevreden?

Ja
Nee

Dien eerst uw klacht in bij de gemeente

Toelichting

Dien uw klacht in bij de ombudsman

Online klachtenformulier

Is de reactietermijn verlopen?

Ja
Nee

Dien uw klacht in bij de ombudsman

Online klachtenformulier

Nog even geduld

Toelichting