Kinderombudsman

Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdhulp. Rotterdam heeft daarom vanaf die datum (als eerste gemeente in Nederland) gekozen voor een eigen gemeentelijke kinderombudsman.

Later hebben Albrandswaard, Capelle aan den IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel en Vlaardingen ook een eigen kinderombudsman benoemd.

Sinds 1 maart 2018 vervult Stans Goudsmit als plaatsvervangend ombudsman ook de functie van kinderombudsman. Kinderen, jongeren, ouders en professionals die niet tevreden zijn over jeugdhulp of onderwijs kunnen bij de kinderombudsman terecht.

De kinderombudsman behandelt vragen en klachten over de gemeente én over aanbieders op het terrein van jeugdhulp en onderwijs. De kinderrechten van het Internationaal verdrag voor de Rechten van het Kind zijn het uitgangspunt voor de aanpak van de kinderombudsman.

Een impressie van het werk van de kinderombudsman vindt u onder meer in de jaarverslagen 2016 en 2017.

U kunt uw klacht of vraag indienen op de website van de kinderombudsman of bellen naar 0800 2345111 (gratis). Op de site vindt u ook meer informatie over de gemeentelijke kinderombudsman. Klik hiervoor op het logo hieronder.

Logo kinderombudsman Rotterdam

Bewaren