Genista

Moeder van 3 kinderen is één van de vele slachtoffers van de toeslagen affaire. Ze had als jonge moeder haar leven op de rit: een koophuis, een leuke baan. Totdat de buitenschoolse opvang van haar oudste dochter fraudeert met de kinderopvangtoeslag.

Mevrouw krijgt de rekening van de belastingdienst gepresenteerd: 25.000 euro. Ze raakt alles kwijt. Na tien jaar overleven, is ze er eindelijk weer bovenop geklommen. “Ik heb gelukkig goede hulp gehad, maar ik begin weer op 0.” Lees en bekijk haar ervaringsverhaal.

Ook jij verdient het om jezelf weer goed te voelen!

" De schaamte om er naar toe te gaan is aan het begin groot, maar op het moment dat ik er eenmaal zat, ging er meteen last van mijn schouders af. "
" Je ziet dat je er uiteindelijk uit kan komen, hoelang die weg ook is. "
" Ik ben trots op de medewerkers van HTT010. Het heeft mij enorm goed gedaan dat er weer echt mensen zijn die mij hebben geholpen en ook echt naar mij hebben geluisterd. "
" Al mijn schulden zijn stopgezet en heb mijn eerste compensatie van de belastingdienst ontvangen. "
We hebben al veel ouders mogen helpen bij het vinden van oplossingen voor hun problemen. Het doet ons erg goed om te zien dat dezelfde ouders na het zoeken van hulp hun leven op een positieve manier hebben weten te pakken. We zijn trots op jullie!

Samen naar een nieuw start

Bij het uitbetalen van de kinderopvangtoeslagen zijn grote fouten gemaakt bij de Belastingdienst. Veel ouders zijn onterecht beschuldigd waarbij de toeslagen direct zijn stopgezet. Ouders moesten vaak duizenden euro’s terugbetalen. De onterechte beschuldigingen en enorm hoge schulden hebben bij deze mensen voor zowel financiële als emotionele problemen gezorgd

De gemeentelijke Ombudsman Rotterdam vindt het daarom belangrijk dat hij de pijn van de gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire kan verzachten. We zorgen ervoor dat u in contact komt met de gemeente en dat ze u helpen met bijvoorbeeld

  • Het regelen van schulden;
  • Het vinden van hulp bij gezondsheids- en psychische problemen;
  • Het zoeken naar werk;
  • Het voorkomen van een dreigende huisuitzetting;
  • Het ondersteunen van je gezin

Bent u gedupeerd en wilt u een afspraak?

Kom zaterdag 13, 20 of 27 november tussen 12.00 en 17.00 uur naar restaurant Meram aan Afrikaanderplein 2 in Rotterdam.

Of bel 0800-0802 en maak direct een afpsraak

WIj helpen u bij een nieuw start om samen te werken aan een betere toekomst.

Bij het Hulpteam Toeslagen 010 werken specialisten van de gemeentelijke ombudsman en de gemeente Rotterdam. Het team staat los van de belastingdienst.