GGD Rotterdam-Rijnmond

Kaartje GGD gebied jan. 2015
Wat doet de GGD Rotterdam-Rijnmond?
De GGD Rotterdam-Rijnmond (GGD) richt zich op de gezondheidszorg in de regio Rijnmond. U kunt bij de GGD terecht voor preventie, infectieziektebestrijding, medische milieukunde, technische hygiënezorg en het toezicht op de kinderopvang, maar ook voor de zorg voor volwassenen als zij de grip op hun leven verliezen.

De GGD richt zich op alle Rotterdammers en de inwoners van vijftien omliggende gemeenten. Het werkgebied bestaat uit de volgende gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Westvoorne.

Voor klachten over het optreden van de GGD Rotterdam-Rijnmond of haar medewerkers kunt u bij de gemeentelijke ombudsman in Rotterdam terecht. De ombudsman vindt dat u de klacht eerst moet voorleggen aan de organisatie waarover u klaagt. Die organisatie, in dit geval de GGD, moet namelijk de gelegenheid krijgen om te reageren en de klacht op te lossen. Daarna kunt u ook nog naar een externe onafhankelijke klachtencommissie.

Meer informatie over de klachtenregeling vindt u op de website van de GGD. Daar vindt u ook een klachtenformulier en informatie over de procedure. De GGD is telefonisch bereikbaar via 010 267 23 89.

Contact ombudsman
Wilt u weten of uw klacht daarna door de gemeentelijke ombudsman kan worden behandeld?

• U kunt ons elke werkdag bellen van 9:00 tot 16:00 uur op het nummer 010 411 16 00.
• E-mail ons via info@ombudsmanrotterdam.nl.
• Ook kunt u langskomen op een van onze inloopspreekuren.

U hoeft voor het spreekuur geen afspraak te maken, maar het is beter eerst te bellen en uit te leggen wat uw klachten zijn. Dan kunnen de medewerkers van de ombudsman u gelijk vertellen of uw klacht in behandeling kan worden genomen. Zo voorkomt u dat u misschien voor niets op het spreekuur komt.

Inloopspreekuren
De gemeentelijke ombudsman houdt drie keer per week een inloopspreekuur op het adres Minervahuis I, Meent 106, 4e etage, 3011 JR Rotterdam:

  • dinsdag van 09.00 tot 11.30 uur;
  • woensdag van 13.30 tot 16.00 uur;
  • donderdagavond in de oneven weken van 18.30 tot 20.30 uur.

U kunt ook gebruik maken van de inloopspreekuren in de andere aangesloten gemeenten. Klik hier voor een volledig overzicht van de spreekuren.

Neem bij het bezoek aan het spreekuur eventuele brieven of aantekeningen mee, die over uw klacht gaan. Hoe beter de medewerkers van de ombudsman worden geïnformeerd, hoe beter ze u kunnen helpen.

Bewaren

Bewaren